Alternatief voor lucht/lucht-warmtepompen?

Warmtepomp lucht/lucht? Kies voor lucht/water!

Met een lucht/lucht-warmtepomp voor een gezond leefklimaat in uw woning zorgen? Dat kan, maar bij Stiebel Eltron geven we niet de voorkeur aan de lucht warmtepomp. De reden is eenvoudig: een lucht/lucht-warmtepomp kost u na verloop van tijd meer dan lucht/water-warmtepomp. Daarom raden we u uitdrukkelijk een lucht-water warmtepompsysteem aan.

Lucht-warmtepomp met verwarming via de lucht? Lucht/water is een betere combinatie

Hoe werkt zo’n aerothermische warmtepomp nu precies? Een warmtepomp lucht verwarmt door warmte aan de buitenlucht te onttrekken. Die warmte komt binnen in uw woning terecht door middel van een warmtewisselaar. Warmtepompen lucht/lucht fungeren met een verwarmings-/koelsysteem dat lucht uitblaast in uw woning. Vergelijken we het temperatuurbereik van een warmtepomp op lucht met een wamtepomp lucht/water, dan kunnen we evengoed voor die laatste kiezen, die met een verwarmings-/koelsysteem op water werkt (radiatoren of vloerverwarming). Een lucht/water-warmtepomp haalt ook energie uit de buitenlucht tot een temperatuur van zelfs -20°C, dit is niet het geval bij lucht/lucht-warmtepompen.

Lucht warmtepomp: kijk naar de prijs van lucht/water


De investering in een warmtepomp lucht/lucht haalt het op termijn niet bij die van een warmtepomp lucht/water. Bent u benieuwd naar het totale kostenplaatje? Als u kijkt naar de warmtepomp lucht/lucht prijs, moet u rekening houden met de aankoopprijs en de verbruiksprijs van lucht/lucht warmtepompen in vergelijking met warmtepompen lucht/water. Dan zal duidelijk worden dat de prijs van een warmtepomp lucht/water uiteindelijk voordeliger uitkomt.

Wil u de twee mogelijkheden vergelijken en slim investeren? Vraag raad aan een warmtepompinstallateur.