Koelen met warmtepomp

Warmtepomp: airco ook mogelijk

Een warmtepomp zorgt voor warm water en een warme temperatuur in huis op momenten dat u die nodig hebt. Maar kan een warmtepomp koelen? Dat is perfect mogelijk! Tijdens de warme zomermaanden blijft de hitte vaak in uw woning hangen en bent u ongetwijfeld op zoek naar verfrissing. De werking van de warmtepomp wordt dan omgekeerd en zo kan de warmtepomp u van koeling voorzien.

Airco: warmtepomp

Verwarmen en koelen met de warmtepomp is een verstandige keuze. U heeft maar één toestel nodig en dat scheelt weer in kosten. De noodzaak om een aparte airco te kopen, verdwijnt omdat u koelt met de warmtepomp. Dankzij een Stiebel Eltron warmtepomp heeft uw woning steeds dé perfecte temperatuur en is het er zowel tijdens de winter als tijdens de zomer heerlijk vertoeven.

Airco met warmtepomp: werking

Hoe werkt het nu precies? Wel, de warmtepomp verwarmt door warmte aan de buitenlucht te onttrekken. De warme lucht wordt uw woning binnengebracht via het verwarmingssysteem (vloerverwarming of ventiloconvectoren). Wil u de lucht/water-warmtepomp als airco gebruiken, dan wordt deze warmtewisselingscyclus gewoon omgedraaid: de warmtepomp onttrekt via het verwarmingssysteem de warmte aan de binnenlucht en geeft deze af aan de buitenlucht door middel van de warmtewisselaar van de warmtepomp. Bij een bodem/water-warmtepomp gebeurt hetzelfde, alleen wordt hier de warmtepompcyclus niet omgedraaid, maar gebeurt de warmtewisseling via een tussenwarmtewisselaar.

Het effect is niet volledig hetzelfde als bij een airco: de koeling gebeurt minder snel en de temperatuur wordt slechts met enkele graden verlaagd, maar dat is in België zeker voldoende om ook tijdens de warmste zomerdagen een aangenaam binnenklimaat te bekomen.

Airco warmtepomp: prijs

De prijzen van de airco warmtepomp ('cool' uitvoering) zijn erg competitief. Onze erkende installateurs bezorgen u graag een overzicht van de prijzen en indien gewenst maken ze voor u een offerte op maat. Houd bij de prijs ook in gedachten dat u enorm veel bespaart op uw energiefactuur, en u zal niet lang twijfelen. Investeren in een warmtepomp is investeren in de toekomst.

 

Wil u persoonlijk advies of een offerte op maat?