Rendement warmtepomp

Warmtepomp: rendement

Als u de aankoop van een warmtepomp plant, dan wil u natuurlijk zeker zijn van het rendement van de warmtepomp. Is een warmtepomp rendabel? Wat is de warmtepomp terugverdientijd? Wel, de terugverdientijd van deze investering is afhankelijk van een aantal factoren, zoals het verbruik van de warmtepomp, de energieprijzen en de aankoopprijs van de warmtepomp. Wat we u wel garanderen is dit: een warmtepomp verdient zichzelf steeds dubbel en dik terug!

Warmtepomp: berekenen van uw investering

Bij de berekening van de warmtepomp terugverdientijd moet u met een aantal factoren rekening houden. Eerst moet u het type warmtepomp kennen wanneer u het rendement van de warmtepomp gaat becijferen. Er zijn namelijk verschillende types warmtepompen: lucht|water, water|water en bodem|water. Deze namen verwijzen naar de bron waaruit de warmtepomp de warmte haalt en waarvoor ze deze gebruikt. Alle types hebben hun specifieke toepassingen. Uw erkend Stiebel Eltron installateur kan voor u de terugverdientijd van de warmtepomp berekenen. Hij heeft immers alle informatie voorhanden.

Warmtepomp: verbruik

Het stroomverbruik van een warmtepomp hangt onder meer af van het vermogen van de warmtepomp. Daarnaast speelt natuurlijk ook het type, de kwaliteit en de afstelling een rol. Wat alle warmtepompen met elkaar gemeen hebben, is dat ze sowieso stukken goedkoper zijn dan de traditionele verwarmingsmethodes zoals gas en stookolie. Kiezen voor de installatie van een warmtepomp is dus kiezen voor de toekomst. De toekomst van uw portemonnee én die van het milieu. Een warmtepomp zorgt dus steeds voor een win-win situatie.

 

Wil u persoonlijk advies of een vrijblijvende offerte?