Warmtepompen voor woningverwarming

Warmtepomp woning, een slimme investering

Een warmtepomp is een slimme investering. U bespaart enorm op uw energierekening en draagt uw steentje bij voor een groenere wereld. Dankzij de vele besparingen verdient u de aankoop van uw warmtepomp over een looptijd van enkele jaren terug. Het is een grote misvatting dat een warmtepomp installeren enkel mogelijk is bij nieuwbouwwoningen. Een warmtepomp in een bestaande woning plaatsen is perfect mogelijk, op voorwaarde dat uw woning voldoet aan bepaalde isolatienormen.

Warmtepomp: renovatie

Een warmtepomp voor een bestaande woning aankopen, is een slimme keuze. De warmtepomp is een milieuvriendelijk alternatief voor de klassieke verwarmingsinstallaties, maar ook in uw portemonnee zal u het verschil duidelijk voelen. Wanneer u een warmtepomp in een bestaande woning plaatst, krijgt u van uw netbeheerder bovendien ook nog eens een mooie premie. De grootte van die premie is afhankelijk van het vermogen van de pomp. Er zijn wel enkele voorwaarden verbonden aan het installeren van een warmtepomp in een bestaande woning.

Warmtepompen voor woningverwarming: goed isoleren

Wil u uw huis verwarmen met een warmtepomp? De beste manier om uw woning te verwarmen met een warmtepomp is aan de hand van vloerverwarming of lage temperatuurradiatoren. En dat is perfect mogelijk, ook voor bestaande woningen. Daar kunt u zelfs vaak de bestaande radiatoren behouden, aangezien deze vaak over gedimensioneerd zijn. Kies voor een warmtepomp bij een renovatie en kies mee voor een groenere wereld. De belangrijkste voorwaarde voor het plaatsen van een warmtepomp in een bestaande woning is dat uw huis voldoende geïsoleerd is. Laat dit echter geen struikelblok zijn. Als u gaat renoveren, dan pakt u ongetwijfeld ook de isolatie aan en is het perfect mogelijk om aan deze voorwaarde te voldoen.

 

Wil u persoonlijk advies of een vrijblijvende offerte?