Water / water warmtepompen

Warmtepomp water/water: innovatieve oplossingen

Wanneer u gebruik wil maken van grondwater als energiebron, biedt Stiebel Eltron u nieuwe en innovatieve mogelijkheden aan. Het ontsluiten van de bron is relatief eenvoudig: u hebt alleen twee bronboringen nodig. Aangezien het water diep in de grond gedurende het gehele jaar relatief constante temperaturen heeft, werkt de warmtepomp water met een doorlopend hoog vermogen. Kies dus voor een warmtepomp water/water voor uw woning en geniet van groene energie én besparingen op uw energiefactuur.

Water warmtepomp

Een aquathermische waterpomp haalt zijn verwarmingskracht uit de warmte van het grondwater. En aangezien grondwater overvloedig beschikbaar is, is deze energiebron praktisch onuitputtelijk. U heeft alleen twee geboorde bronnen nodig om de energie van het grondwater te gebruiken: een bron waar de warmte voor uw water/water-warmtepomp uitgehaald wordt, en een om het afgekoeld water terug naartoe te voeren.

Water/water-warmtepomp: hoe werkt het

Bij een water/water-warmtepomp maakt u gebruik van de twee geboorde bronnen. De warmte uit het grondwater wordt door een warmtewisselaar uit één van de twee bronnen onttrokken en wordt dan naar de warmtepomp gestuurd. De afgekoelde koelvloeistof wordt teruggestuurd naar de tweede bron: de retourput, waar het water zo wordt afgekoeld. Dankzij dit ingenieuze systeem geniet u dag in dag uit van warm water en een aangenaam en gezond leefklimaat.

De installatie van uw water / water warmtepomp

Wil u graag een aquathermische waterpomp laten installeren? Vertrouw dan op de erkende Stiebel Eltron installateurs. Zij werden allemaal door ons gecontroleerd en voldoen dan ook aan onze strenge kwaliteitsnormen. Elk jaar opnieuw moeten ze bewijzen dat ze nog steeds aan onze voorwaarden voldoen. Op die manier kunnen wij u de beste service bieden!