Een warmtepomp voor uw renovatie maakt uw woning toekomstbestendig

Bestaande woningen zijn onderworpen aan steeds strengere energie-eisen. Voor een grondige renovatie gelden EPB-eisen* zoals bij een nieuwbouwwoning. Als u een woning wil verkopen of verhuren, hebt u een energieprestatiecertificaat (EPC) nodig, dat aangeeft hoe energiezuinig ze is.

Verwarming of warmwatervoorziening op duurzame energie levert u hierbij een belangrijk voordeel op. Een warmtepomp voor woningverwarming, warmtepompboiler en zonneboiler hebben een zeer gunstige invloed op het E-peil van uw woning.

Hierdoor zal de waarde van uw woning stijgen, omdat de verwarmingskosten lager worden. Bovendien kan u genieten van interessante energiepremies.

Warmtepomp in bestaande woning

Als warmtepomp bij renovatie kiest men meestal een lucht | water-warmtepomp, omdat daarvoor geen grondwerken nodig zijn. De stelregel is wel: eerst isoleren. Dan kan men een lager vermogen warmtepomp in uw woning plaatsen, wat minder kost in aankoop. Bovendien zal uw verbruik aanzienlijk lager liggen.

Een warmtepomp voor woningverwarming verbruikt het minste wanneer ze op lage temperatuur werkt, dus met vloerverwarming of lage temperatuurradiatoren. De Stiebel Eltron warmtepompen halen echter ook hoge rendementen bij een werking op 60 °C. U kan dus meestal uw bestaande radiatoren behouden en zonder breekwerken uw huis verwarmen met een warmtepomp.

Warm water met een duurzame boiler

Minder ingrijpend dan het plaatsen van een warmtepomp in een bestaande woning, is de installatie van een warmtepompboiler of zonneboiler. Met deze boilers verwarmt u uw water met de warmte uit de lucht of van de zon. Zo kan u uw gas- of stookolieketel uitschakelen in de zomer en het tussenseizoen, wanneer u geen verwarming nodig hebt. En dat levert u een fikse besparing op!

 

*EPB = energieprestatie binnenklimaat