Zonneboiler voor duurzaam warm water

Waarom een zonneboiler plaatsen?

U wil in uw badkamer en keuken graag warm water, tegen een zo laag mogelijke kostprijs. Wel, laat dan een zonneboiler installeren. Daarmee hebt u immers de twee: warm water en een lagere energiefactuur.

 

Waarom een zonneboiler installeren?

Een zonneboiler vangt zonne-energie op en verwarmt hiermee het water voor uw bad en douche. Concreet zet een zonnecollector het zonlicht om in warmte. Die warmte wordt via leidingen overgebracht naar een waterreservoir. Het water in dat reservoir wordt warm gehouden tot u warm water nodig hebt. Als er onvoldoende zonlicht is, dan krijgt u toch warm water via uw traditionele verwarmingssysteem.

 

De voordelen van een zonneboiler op een rijtje

  • U haalt gratis warmte uit de natuur en bespaart heel wat op uw energiefactuur. Zo verdient u de investering van uw zonneboiler in enkele jaren terug.
  • Uw zonneboiler verbruikt zelf zeer weinig
  • Een zonneboiler is erg onderhoudsvriendelijk.
  • U denkt aan het milieu en verwarmt uw water met duurzame energie.

 

Waarop moet u letten als u een zonneboiler koopt?

  • Een zonneboiler zal uw bestaande verwarmingsinstallatie niet helemaal vervangen.
  • De zonnecollectoren (op uw dak) en het waterreservoir nemen wat ruimte in. Om een voldoende hoog rendement te halen, hebt u dus wel wat plaats nodig.

 

De prijs van een zonneboiler?

De kostprijs van een zonneboiler varieert onder andere naargelang het volume dat u kiest. U verdient het aankoopbedrag echter op enkele jaren terug door een lagere energiefactuur. Daarom is een zonneboiler een slimme investering!

 

Modellen van zonneboilers

Bij Stiebel Eltron hebt u een uitgebreide keuze aan zonneboilers. Zo kan u de zonneboiler kiezen die perfect aansluit bij uw verwachtingen en uw budget.

 

Kan u een premie krijgen voor een zonneboiler?

Ja, u kan in aanmerking komen voor verschillende premies:

 

Een zonneboiler kopen

Bent u overtuigd van de meerwaarde van een zonneboiler? Maak dan zeker een afspraak met een installateur. Hij overloopt samen met u de mogelijkheden en bezorgt u een offerte op maat.