We delen graag onze 40 jarige ervaring in warmtepompen.

Twee opleidingen wachten op u.

Of het gaat over de technologie van complexe toestellen, de goede planning of belangrijke installatietips – wij bieden u de gepaste opleiding. Onze kennis op gebied van de betreffend thema’s wordt in theorie op een begrijpelijke manier uitgelegd en in praktijk getoond.

Opleiding 1: Types, planning en installatie warmtepompen

De monobloc warmtepompen van Stiebel Eltron zijn de ideale oplossing voor een eenvoudige installatie zonder tussenkomst van een koeltechnieker. Tijdens deze opleiding krijgt u de gelegenheid om dieper in te gaan op de verschillende Stiebel Eltron warmtepompinstallaties met behulp van handige en professionele tools. Deze opleiding biedt u zowel de theoretische als praktische kennis die u nodig hebt om deze installaties vlot uit te voeren.

Inhoud:

-          Kort gamma overzicht

-          De warmtepompinstallatie van A tot Z

-          Praktische installatietips (do’s en dont’s)

-          Vermogens / Werking in bivalentie

-          Studies met de warmtepompnavigator

-          Tools: Heat Pump Navigator, selectietabellen, COP-tabellen, formulieren, vakpartnerportaal…

Doelgroep:

Installateurs die al een basiskennis hebben over de werking en de voordelen van de warmtepomp en die als warmtepompinstallateur willen starten of een eerste werkervaring hebben als warmtepompinstallateur.

Duur:

1 dag

Plaats:

Stiebel Eltron België

Opleiding 2: Regeling en indienststelling

Door hun technische uitmuntendheid en hoge kwaliteit hebben de Stiebel Eltron warmtepompen een uiterst efficiënte werking en bijgevolg een zeer hoge COP (performantiecoëfficiënt). De efficiëntie in reële situaties (SPF – seasonal performance factor) zal echter pas maximaal zijn als de regeling en indienststelling van de warmtepomp met het nodig inzicht en een grote precisie uitgevoerd zijn en als de instellingen tijdig geoptimaliseerd worden. Deze opleiding geeft u als warmtepompinstallateur inzicht in deze materie, die van het grootste belang is om uw installaties met het hoogst mogelijk rendement te laten functioneren en zo het elektrisch verbruik tot een minimum te beperken en de voorziene terugverdientijd te realiseren.

Inhoud:

-          De regeling van de warmtepomp met de manager

-          Voorbereiding van de indienststelling van de warmtepomp

-          Oplossing van storingen

Doelgroep:

Installateurs met een een eerste werkervaring als warmtepompinstallateur.

Duur:

2 dagen

Locatie:

Stiebel Eltron België