Energielabelgenerator

Sinds 26 september 2015 zijn energielabels voor verwarmingstoestellen verplicht volgens de Verordening van de Europese Unie. Alle verwarmingstoestellen en ook volledige verwarmingssystemen die zijn samengesteld uit verscheidene componenten, moeten voorzien zijn van een goed zichtbaar energielabel.

Vanaf de datum van inwerkingtreding die is vastgelegd in de Richtlijn inzake ecologisch ontwerp, zijn de industrie en de vakhandel bovendien verplicht in brochures, advertenties en offertes de toepasselijke energie-efficiëntieklasse te vermelden.

Elk toestel wordt door de fabrikant voorzien van het toepasselijke label, maar de vakinstallateur moet ook een energie-efficiëntielabel toekennen aan de installatie als geheel. De indeling in efficiëntieklassen voor het gehele systeem volgt uit de energie-efficiëntie van de componenten waaruit het is samengesteld.

Met de energielabelgenerator van Stiebel Eltron is deze klus in een handomdraai geklaard!

U selecteert eenvoudigweg alle componenten van de installatie, en deze tool genereert automatisch het passende systeemlabel voor u. Dat is ook heel handig bij de voorafgaande offertebesprekingen. De klant weet binnen enkele seconden welke gevolgen de verandering van één component heeft voor de efficiëntieklasse van zijn volledig systeem.

Configureer hier uw energielabel!