De toekomst van enegrie - 100 jaar en tellend

Tot op vandaag blijven we trouw aan het basisprincipe van onze oprichter, Dr. Theodor Stiebel: de ontwikkeling en productie van innovatieve producten van de hoogste kwaliteit. Toen Dr. Theodor Stiebel in 1924 in zijn achtertuin in Berlijn de ringdompelaar uitvond en produceerde, opende hij het eerste hoofdstuk in het succesverhaal van het bedrijf STIEBEL ELTRON. Op 5 mei 2024 vieren we onze 100e verjaardag, dus kijken we samen met u uit naar dit jubileumjaar. 

STIEBEL ELTRON staat al 100 jaar synoniem voor innovatie. En dat is nog maar het begin.

Al 100 jaar een pioniersgeest

Een passie voor intelligent leiderschap

Het begin van een succesverhaal: het bedrijf "ELTRON" wordt op 5 mei 1924 opgericht door Dr. Theodor Stiebel in Berlijn. In zijn achtertuinwerkplaats in Berlijn vond hij de ringdompelaar uit en produceerde hij deze, waarmee hij het eerste hoofdstuk van het succesverhaal van het bedrijf STIEBEL ELTRON opende. En dat was nog maar het begin: in de jaren 1970 begon STIEBEL ELTRON met de productie van warmtepompen en zonnecollectoren en werd een pionier op het gebied van hernieuwbare energie. Achteraf gezien een duidelijke koers.

100 jaar innovatie

Sleutel-op-de-deur projecten die nieuwe normen stellen

Als familiebedrijf, gedreven door innovatie, volgt STIEBEL ELTRON een duidelijke lijn in de productie en ontwikkeling van haar producten - voor milieuvriendelijke, efficiënte en comfortabele domotica. Met meer dan 6.000 werknemers wereldwijd putten wij uit onze eigen knowhow, van productontwikkeling tot productie. Het resultaat zijn efficiënte, innovatieve oplossingen voor warm water, verwarming, ventilatie en koeling. Met haar uitgebreide productassortiment biedt STIEBEL ELTRON altijd de juiste oplossing om uw huis vandaag voor te bereiden op de eisen van de toekomst. Er staat veel op het spel: uw huis, aangename warmte, warm water en ons milieu. Als bedrijf willen wij al onze energie en passie in u investeren. Daarom vinden wij het onze plicht om net dat beetje verder te gaan en u vandaag de oplossingen van morgen te bieden. Dat is waar het bij onze topprojecten om draait.

100 jaar technologie voor comfort

Omdat comfort en duurzaamheid samengaan

Uw huis moet een warme en veilige plek zijn. Sinds 1924 zorgt STIEBEL ELTRON ervoor dat u zich thuis voelt met intelligente, geavanceerde huistechnologie. In verschillende categorieën zijn onze producten hun tijd ver vooruit geweest en hebben ze fundamentele normen gesteld. Vanaf het begin hebben wij ons gericht op elektrische energie, die ecologisch geproduceerd kan worden uit hernieuwbare bronnen. Op deze manier hebben wij de weg vrijgemaakt voor duurzaam wonen.

100 jaar energie

Een duidelijk doel: groene technologieën

Voor ons is vooruitgang geen doel op zich, maar een kans om de levenskwaliteit te verbeteren. Daarom ontwikkelen wij al sinds 1924 geavanceerde oplossingen.

Als bedrijf zetten we al in een vroeg stadium de koers uit voor de toekomst, en we vertrouwen al bijna 50 jaar op groene technologieën in plaats van op stookolie en gas. Omdat hernieuwbare energie ons leven elektrisch en schoon maakt. Als familiebedrijf hebben we al sinds onze oprichting in 1924 een duidelijk doel voor ogen. Daarom maakt het deel uit van onze identiteit om vooruit te blijven kijken, zodat we u vandaag de oplossingen van morgen kunnen bieden.

Een pionier in klimaatbescherming

Duurzaamheid maakt deel uit van onze identiteit. Dit geldt niet alleen voor onze producten, maar ook voor onze locaties en productieprocessen: Tegen 2040 wil STIEBEL ELTRON volledig klimaatneutraal zijn.

Als eerste stap zullen tegen 2030 alle verwarmingssystemen in gebouwen en fabrieken volledig vervangen zijn door hernieuwbare energiebronnen. In het wagenpark vergroten we voortdurend het aandeel elektrisch aangedreven voertuigen en vanaf 2030 zullen we geen conventioneel aangedreven voertuigen meer toelaten. Daarnaast berekenen we de CO2-voetafdruk van producten die in Duitsland worden gemaakt, inclusief de balans stroomopwaarts in de keten. Op deze manier creëren we ook robuuste koolstoftransparantie voor onze productieprocessen.