STIEBEL ELTRON

Een onderneming vol energie

STIEBEL ELTRON behoort tot de internationale markt- en technologieleiders op gebied van "gebouwentechniek" en "hernieuwbare energie".

De STIEBEL ELTRON Groep dankt haar historische succes aan technische uitmuntendheid, kwaliteit, innovatie, betrouwbaarheid en persoonlijke service, en dit sinds 1924. Met drie nationale en vier internationale productielocaties, wereldwijd 26 verkoopfirma's en verkooporganisaties en vertegenwoordigingen in meer dan 120 landen is STIEBEL ELTRON globaal georiënteerd. De netto-omzet in 2019 bedroeg ongeveer 594 miljoen euro, waarvan zo’n 50 procent van buiten Duitsland komt.

De oprichter van de onderneming, dr. Theodor Stiebel, startte in 1924 in Berlijn met het voornemen om producten te ontwikkelen en te fabriceren die energiezuiniger, veiliger en comfortabeler zijn. Dit doel houdt stand tot op vandaag.

Als innovatief familiebedrijf volgt STIEBEL ELTRON een duidelijke lijn bij de productie en ontwikkeling van producten – voor een milieuvriendelijke, efficiënte en comfortabele gebouwentechniek. Met ruim 3.900 medewerkers wereldwijd kiezen wij van productontwikkeling tot fabricage consequent voor eigen knowhow. Het resultaat zijn efficiënte en innovatieve oplossingen voor warm water, warmte, ventilatie en koeling. Met het omvangrijke productassortiment biedt STIEBEL ELTRON altijd de juiste oplossing om uw huis vandaag al voor te bereiden op de eisen van de toekomst. Momenteel is de onderneming half eigendom van Frank Stiebel en half van de Stiebel-familiestichting, opgericht door dr. Ulrich Stiebel.

STIEBEL ELTRON GmbH & Co. KG

Zetel van de onderneming: Holzminden (Duitsland)

Productgamma’s:

Investeren in innovatie - de productielocaties van STIEBEL ELTRON

De locatie Holzminden is de hoofdlocatie van de STIEBEL ELTRON Groep en meteen ook de grootste productielocatie. Naast de wereldwijd opererende beheers- en verkooporganisatie is dit de productielocatie voor vele miljoenen elektrische warmwater- en verwarmingstoestellen, evenals systemen en apparaten voor het gebruik van duurzame energie. Daarnaast heeft STIEBEL ELTRON nog een hightechfabriek in het Duitse Eschwege (productie van kleine boilers, kokendwatertoestellen, handendrogers en thermoplastische componenten voor alle door de groep gefabriceerde apparaten) en een productiebedrijf in Freudenberg in Nordrhein-Westfalen maar ook vier internationale productiesites: Arvika/Zweden, Poprad/Slowakije, Ayutthaya/Thailand en Tianjin/China.

STIEBEL ELTRON is in 1976 begonnen met de ontwikkeling van systemen die gebruik kunnen maken van hernieuwbare energiebronnen. Het bedrijf is vandaag een van de belangrijkste leveranciers van warmtepompen voor verwarming, koeling, warm water en ventilatie-units met warmteterugwinning.

Actieve ondersteuning - de filosofie van STIEBEL ELTRON

Het bedrijf is traditioneel gericht op groothandels en installateurs. Deze oriëntatie komt vandaag de dag nog steeds overeen met de filosofie van het bedrijf. STIEBEL ELTRON hecht veel belang aan de actieve ondersteuning van haar partners met opleidingsaanbiedingen, verkoopondersteunende maatregelen en diensten. De opleidingsacademie "Energy Campus" in Holzmiden is beschikbaar voor de groothandels, architecten en installateurs als productondersteunende dienst. Alleen al in het afgelopen jaar hebben meer dan 10.000 deelnemers gebruik gemaakt van het brede aanbod van de Academie. Het gehele productassortiment wordt in zes distributiecentra in Duitsland - meestal met in bedrijf zijnde systemen - gepresenteerd, bijvoorbeeld in het kader van permanente tentoonstellingen.

STIEBEL ELTRON is voorbereid op de toekomst met een ambitieus onderzoeks-, ontwikkelings- en investeringsprogramma.  De investeringen van de Groep in productiefaciliteiten in Duitsland zullen in 2014 weer in de tientallen miljoenen lopen. STIEBEL ELTRON bouwt momenteel een nieuw trainings- en communicatiecentrum in Holzminden.  Sinds het einde van de eerste helft van 2015 is er een communicatiesite met flexibele vergader- en onderhoudsfaciliteiten beschikbaar voor nationale en internationale gasten van de Groep.