Een pionier sinds het begin

Energiek tot het einde

We zijn een internationale groep van ondernemingen met drie nationale en vier internationale productievestigingen, 26 dochterondernemingen wereldwijd en verkoopnetwerken en agentschappen in meer dan 120 landen. Onze producten maken ons tot een van 's werelds markt- en technologieleiders op het gebied van bouw en groene technologie.

Sinds 1924 combineren wij voor u de succesfactoren technologische expertise, kwaliteit, innovatie en betrouwbaarheid. Onze omzet bedraagt ongeveer 700 miljoen euro (2020), waarvan meer dan 50% in het buitenland wordt gerealiseerd. Onze onderneming is in gelijke mate eigendom van Frank Stiebel, zoon van de stichter van de onderneming, en van de Stiebel Family Foundation. Het werd opgericht door de broer van Frank Stiebel, Dr. Ulrich Stiebel.

De oprichter van de onderneming, Theodor Stiebel, had een visie: hij wilde energie-efficiënte, veiligere en comfortabelere producten ontwikkelen en vervaardigen. Sindsdien is er veel veranderd bij STIEBEL ELTRON - maar niet deze visie op de toekomst.

Als innovatiegericht familiebedrijf volgen wij een duidelijke richtlijn in verband met energie: Elektriciteit is de energiebron voor ons allen in de toekomst, bij voorkeur uit hernieuwbare bronnen. Daarom zetten wij ons in voor efficiënte verwarmingsoplossingen met groene technologieën, met wereldwijd zo'n 4.000 werknemers. Van de ontwikkeling en productie tot het onderhoud van uw toestel, wij zetten onze kennis, innovatie en ervaring voortdurend in voor veeleisende klanten. Of het nu gaat om warm water, verwarming, ventilatie of koeling, wij hebben voor elke behoefte een betrouwbare oplossing. Een systeem dat uw huis vandaag comfortabeler maakt en morgen meer eigentijds.

STIEBEL ELTRON GmbH & Co. KG

Zetel van de onderneming: Holzminden (Duitsland)

Productgamma’s:

Innovatie betekent investering

Holzminden is zowel ons hoofdkwartier als onze grootste productievestiging. Vanuit deze locatie beheren en organiseren wij het bedrijf en produceren wij elektrische, warmwater- en verwarmingstoestellen, alsook systemen en apparatuur die op hernieuwbare energie werken. In Duitsland hebben wij ook een fabriek in Eschwege, Hessen, voor de productie van kleine boilers, waterkokers, handdrogers en kunststof onderdelen voor alle STIEBEL ELTRON toestellen. Wij exploiteren ook een productie-eenheid in Freudenberg in Noordrijn-Westfalen. Wij zijn ook aanwezig in het buitenland met fabrieken in Arvika (Zweden), Poprad (Slowakije), Ayutthaya (Thailand) en Tianjin (China).

Onze eerste warmtepomp werd in 1976 op de markt gebracht. Vandaag zijn wij een van de toonaangevende leveranciers van warmtepompen voor verwarming, koeling en warm water in Duitsland, alsook van ventilatiesystemen met warmteterugwinning.

Toegewijd aan onze klanten

Traditioneel staan wij in voor groothandelaars, planners en gespecialiseerde installateurs. Maar samen oriënteren wij onze producten en diensten op de gebruiker. Daartoe ondersteunen wij onze klanten en zakenpartners actief - met opleiding, verkoopshulp en diensten. Wij geven onze productkennis door aan onze gespecialiseerde partners in de Energy Campus opleidingsacademie in Holzminden. Bovendien presenteren wij ons volledige productassortiment met talrijke gebruiksklare systemen in permanente tentoonstellingen in zes verkoopcentra in Duitsland. Met een ambitieus onderzoeks-, ontwikkelings- en investeringsprogramma houden wij ons familiebedrijf klaar voor de toekomst.