STIEBEL ELTRON

Een onderneming vol energie

STIEBEL ELTRON behoort tot de internationale markt- en technologieleiders op gebied van verwarmingstechniek en hernieuwbare energie.

De groep dankt haar historisch succes aan technische uitmuntendheid, kwaliteit, innovatie, betrouwbaarheid en persoonlijke service. Met twee nationale en vier internationale productiesites, wereldwijd 26 verkoopfirma's en verkooporganisaties en vertegenwoordigingen in meer dan 120 landen is STIEBEL ELTRON globaal georiënteerd. De omzet bedraagt meer dan 500 miljoen euro, waarvan zo’n 50 procent van buiten Duitsland komt komt.

De oprichter van de onderneming, dr. Theodor Stiebel, startte in 1924 in Berlijn met het voornemen producten te ontwikkelen en te fabriceren die energiezuiniger, veiliger en comfortabeler zijn. Dit doel houdt stand tot op vandaag.

STIEBEL ELTRON is een familiebedrijf, gedreven door innovatie; Bij de ontwikkeling en vervaardiging van onze producten, hebben wij een duidelijk doel voor ogen: milieuvriendelijke, efficiënte en comfortabele technieken maken voor uw woning. Met ruim 3.700 medewerkers wereldwijd kiezen wij van productontwikkeling tot fabricage consequent voor eigen knowhow. Het resultaat zijn efficiënte en innovatieve oplossingen voor warm water, warmte, ventilatie en koeling. Met het omvangrijk productgamma hebben wij altijd de geschikte oplossing om uw woning nu al voor te bereiden op de energetische eisen van de toekomst. Momenteel is de onderneming half eigendom van Frank Stiebel en half van de Stiebel-familiestichting, opgericht door dr. Ulrich Stiebel.

STIEBEL ELTRON GmbH & Co. KG

Zetel van de onderneming: Holzminden (Duitsland)

Productgamma’s:

  • Duurzame energie (warmtepompen, solar, ventilatie)
  • Warm water
  • Elektrische verwarming
  • Airconditioning

Investeren in innovaties - de productiesites van STIEBEL ELTRON

Het hoofdkantoor en de grootste productiesite van STIEBEL ELTRON bevinden zich in Holzminden, in Duitsland. Hier zijn enerzijds de internationale administratieve en verkoopafdelingen ondergebracht. Anderzijds vindt op deze site ook de productie plaats van miljoenen elektrische warmwater- en verwarmingstoestellen en van systemen en installaties op duurzame energie. Daarnaast heeft STIEBEL ELTRON nog een hightechfabriek in het Duitse Eschwege (productie van kleine boilers, kokendwatertoestellen, handendrogers en thermoplastische componenten voor alle door de groep gefabriceerde apparaten) en vier internationale productiesites: Arvika/ Zweden, Poprad/ Slowakije, Ayutthaya/ Thailand en Tianjin/ China. 

Al sinds 1976 ontwikkelt STIEBEL ELTRON toestellen die werken op duurzame energie. Vandaag de dag is het bedrijf, dat systemen van vijf kilowatt tot één megawatt aanbiedt, een van de marktleiders in warmtepompen voor verwarming, koeling en warm water, in ventilatietoestellen met warmteterugwinning en in thermische zonnesystemen. Fotovoltaïsche systemen maken het productassortiment compleet.

Actieve ondersteuning - de filosofie van STIEBEL ELTRON

Traditioneel heeft het bedrijf zich toegespitst op groothandel en installateurs. Ook nu nog is dat de filosofie van het bedrijf. STIEBEL ELTRON hecht veel belang aan de actieve ondersteuning van haar partners en staat hen bij met opleiding, verkoopondersteuning en dienstverlening. Groothandels, installateurs en architecten kunnen in het opleidingscentrum in Holzminden terecht voor alle nodige productinformatie. Verder wordt in zes verkoopcentra in Duitsland in permanente showrooms het volledig productaanbod gepresenteerd, meestal aan de hand van systemen in werking.

Met het oog op de toekomst beschikt STIEBEL ELTRON ook over een uitgebreid onderzoeks-, ontwikkelings- en investeringsprogramma.