Bekroond: STIEBEL ELTRON

Duitse merkenprijs 2021

Met de German Brand Award in de categorie "Excellent Brand" Heating and Bathroom en een "Special Mention" in de categorie "Excellent Brands - Corporate Brand of the Year" is de Duitse fabrikant van huistechniek STIEBEL ELTRON onderscheiden voor zijn uitstekende merkwerk. "Dit is een uitstekende feedback op ons werk," zegt Claus Kroll-Schlüter, Group Marketing Director van Stiebel Eltron. "Gezien de evolutie van ons merk, die wij de laatste maanden stap voor stap hebben doorgevoerd, is dit een bevestiging van de sterke affiniteit van ons merkimago. "

Als premiumproducent van bouwtechnische producten en groene technologieën geniet STIEBEL ELTRON van een sterk merkprofiel. Al bijna 100 jaar staat het Duitse hightechbedrijf voor wooncomfort, innovatie en prestaties. De vlaggenschipproducten zijn milieuvriendelijke warmtepompen en efficiënte ventilatie-eenheden die comfort garanderen.

"German Brand Award": de prijs voor succesvol merkenbeheer

De German Brand Awards, die worden uitgereikt door de Duitse Design- en Brand Authority en worden beoordeeld door een panel van topexperts op het gebied van merkenbeheer en wetenschap, zijn dé prijs voor succesvol merkenbeheer in Duitsland. De awards ontdekken, presenteren en belonen unieke merken en merkenbouwers.

In 2021 trokken de German Brand Awards grote internationale belangstelling met 1134 inzendingen uit 17 landen. De jury bestaat uit onafhankelijke, interdisciplinaire deskundigen van bedrijven, wetenschappers, consultants, dienstverleners en agentschappen. De inzendingen worden beoordeeld aan de hand van de criteria merkonafhankelijkheid en -typologie, merkonderscheid, differentiatie ten opzichte van de concurrentie en relevantie voor de doelgroep. Bij merkbeheer moet rekening worden gehouden met aspecten zoals duurzaamheid, innovatiegraad, continuïteit en toekomstige levensvatbaarheid. Factoren zoals de ontwerpkwaliteit van de merkaanwezigheid, de consistentie van de merkervaring en het economisch succes spelen ook een doorslaggevende rol in het gunningsproces.

De Stichting Duits Merkeninstituut is gezamenlijk opgericht door de Duitse Raad voor Vormgeving en GMK Markenberatung. Met de German Brand Awards reikt de stichting een unieke prijs uit voor uitmuntend merkmanagement.