Een boerderij wordt een AIRBnB

Bouwproject

Een oude boerderij omgezet in een AIRBnB De eigenaar van dit landgoed heeft besloten de boerderij om te vormen tot een AIRBnB. Dit project is gestart in 2018 en de renovatie gebeurt volgens de nieuwe regelgeving die in 2019 van kracht is. Het gaat om een gebouw uit 1920 van 600M2 met gezinswoning, 7 gastenkamers met elk een eigen doucheruimte en een bureau.

De gebruikte technologie

De installateur ONISA Sprl installeerde 2 STIEBEL ELTRON lucht-water warmtepompen in cascade gekoppeld aan een sanitair warmwatertoestel van 700L en een buffervat voor de verwarming van het hele gebouw. De installatie is verdeeld in 3 warmtegroepen en de warmte wordt verdeeld over de benedenverdieping en de eerste verdieping door vloerverwarming. Op de eerste verdieping is een warmtepompboiler geplaatst om de warmwatervoorziening bij volledige capaciteit te garanderen.

Voordelen van deze installatie in een renovatieproject

1.       Stil

Warmtepompen voor buiten zijn zeer stil

2.       Hernieuwbare energie

Warmtepompen nemen de buitenlucht en zetten die om in energie om het hele huis te verwarmen en warm water te leveren.

3.       Cascade installatie

De installatie wordt uitgevoerd met een cascade om de warmte- en warmwatercapaciteit het hele jaar door te garanderen. Vanaf de lente draait de cascade slechts op één pomp als de vereiste capaciteit voldoende is.

Peter Vandenberghe - STIEBEL ELTRON, ONISA Sprl, Thomas Novak - European Heat Pump Association AISBL