De Onderneming

Artikel gepubliceerd in De Onderneming 971 - september 2020.

Elektriciteit opslaan als warmte

Slimme regelingen van Stiebel Eltron

In het kader van de energietransitie zullen we meer en meer overschakelen op elektriciteit voor verwarming, om maximaal gebruik te maken van groene stroom. Qua techniek denken we dan in de eerste plaats aan warmtepompen. Deze energietransitie betekent echter ook dat de meer traditionele manieren van elektrisch verwarmen weer aan interesse winnen, mits een aangepaste regeling. Zo kan ook de bestaande bouw toekomstbestendig verwarmd worden. Specialist Stiebel Eltron brengt daarvoor slimme toestellen uit.

Geschreven door Alex Baumans


Meer lezen

Architecttenkrant

Artikel gepubliceerd op de website Architectenkrant - september 2020

Geothermische warmtepomp  HPG-I Premium van Stiebel Eltron

Stiebel Eltron lanceert de nieuwe serie geothermische warmtepompen HPG-I Premium voor een energie-efficiënte en duurzame invulling van verwarming en sanitair warm water. Dankzij een brede vermogensrange, een compact ontwerp en lange leidinglengtes kunnen deze warmtepompen worden gebruikt voor zowel nieuwbouw als renovatie in eengezinswoningen en meergezinswoningen met een middelmatige tot lage verwarmingsvraag. Architecten zijn opgetogen door dit flexibel bouwkundig ontwerp


Lees meer

Artikel gepubliceerd op de website Architectenkrant - april 2020

Warmtepompen zonder buitenunit:
De IKCS reeks


Als we het hebben over de toekomst van HVAC, dan hebben we het vooral over 'hernieuwbare energie', en deze wordt vooral aangestuurd door elektriciteit. Stiebel Eltron is in dit opzicht een vooruitstrevend bedrijf omdat het zich vooral richt op warmtepompen en elektrische toestellen.


Lees meer

Artikel gepubliceerd op de website Architectenkrant - februari 2020

Stiebel Eltron - Warm water, geruisloos en zuinig

De thermodynamische boiler is een uitstekende oplossing voor het verwarmen van sanitair water met behulp van hernieuwbare energie en is kosteneffectief. Het is een perfecte vervanging voor de elektrische boiler die we vandaag de dag kennen.


Lees meer

Installatie & Bouw

Artikel gepubliceerd in Installatie & Bouw - april 2020

Warmtepompen zonder buitenunit: niets dan voordelen

Hans Dolfeyn is sinds september 2018 de Algemeen Directeur van Stiebel Eltron Belgium. Met meer dan 20 jaar ervaring in de HVAC-sector op de teller is hij de juiste man op de juiste plaats om een blik te werpen op de toekomst van Stiebel Eltron en van de warmtepomp.

 

Geschreven door Filip Van der Elst


Lees meer

Artikel gepubliceerd in Installatie & Bouw - februari 2020

Warmte eenvoudig en goedkoop uit de lucht halen

De uiterst kwalitatieve warmtepompboilers van Stiebel Eltron bieden een efficiënte, milieuvriendelijke oplossing om heel het jaar door goedkoop warm water te produceren, op basis van duurzame energie.


Lees meer